I denne artikkelen vil du bli introdusert for noen av de mest kjente kinesiske instrumentene. Du vil lære  nyttig ordforråd og om tradisjonell kinesisk kultur.
I det gamle Kina ble det brukt et bredt utvalg av musikkinstrumenter. Det er mer enn 3000 års historie bak mange av disse instrumentene. Av de mest populære instrumentene finner er gǔ zhēng 古筝 - siter. Dí zi 笛子 - bambusfløyte, pí pá 琵琶 - et strengeinstrument med et gripebrett og bånd, èr hú 二胡 - Sør-Kina fele og gǔqín 古琴.

Les mer

Hvert år så feirer kinesere Qīng míng jié 清明节 Qingming-festivalen. Dette er en dag hvor kinesere viser respekt for sine forfedre. Etter månekalenderen feires festivalen hvert år på den første dagen i den femte solperioden. Dette er vanligvis den 4. eller 5. april. Det er en nasjonal høytid i Kina. I år feires Qīngmíng jié 清明节 den 5. april.
Festivalen har har blitt feiret i mer enn 2500 år. Og på Qīng míng jié 清明节 så besøker kinesere kirkegårder for å hylle, huske og feire avdøde slektninger og forfedre.

Les mer

14 måter å si "takk" på kinesisk

Kulturer er forskjellige fra ett land til et annet. Dessuten påvirker kultur alt fra kommunikasjonsstiler og idiomer til tekniske termer og sjargong, forhold mellom mennesker og en rekke andre områder som er kritiske for å kommunisere godt på kinesisk.
I kinesisk kultur vektlegges det å uttrykke takknemlighet og gi ros helt annerledes enn i Vesten. For de fleste kinesere er beskjedenhet og ydmykhet viktige egenskaper å ha i livet. Å vite hvordan man uttrykker takknemlighet på kinesisk viser en grundig forståelse av, og ikke minst at man verdsetter og respekterer kinesiske kulturtradisjoner.

Les mer

Kontakt

Lær Kinesisk AS

Telefon: 90814756
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Undervisningsadresse:
Tordenskioldsgate 2
0160 Oslo, Norway

Postadresse:
Tordenskioldsgate 2
0160 Oslo, Norway

Organisasjon