Praktisk Kinesisk: Datoer

Når man skal lære hvordan man sier datoer på kinesisk, må man først kunne ordene for 1. år, 2. måned og 3. dato (dag). Datoer på kinesisk leses fra den den største tidsenheten til den minste:

Les mer

Den kinesiske forretningskulturen er forskjellig fra den norske. Skal norske bedrifter kommunisere godt med kinesiske forretningsrelasjoner, må de ha kunnskap om den kinesiske høflighetskulturen. I denne artikkelen tar vi opp ritualet med å utveksle forretningskort under forretningsmøter i Kina, og kommer med 10 tips om hvordan dette bør gjøres. 

Les mer

Kinesisk turisme, kultur og bruk av kinesisk produktinformasjon

Kinesisk turisme i Norge

I 2017 brukte kinesiske turister 258 milliarder USD mens de reiste til utlandet, dette var 20% av det alle turister som reiste internasjonalt brukte det samme året (Kilde: World Tourism Organization, UNWTO). Kinesere får nå lettere reisevisum, og flere av dem reiser individuelt og finner informasjon om reisemål på internett. Ser vi på reisemønsteret til kinesere, så er det flere kinesere som nå oppsøker eksklusive reisemål: kultur, tradisjonell mat/drikke og unike naturopplevelser. Dette er områder vi i Norge er flinke på, og det kommer derfor til å være mange muligheter for både store og mindre turistbedrifter i årene som kommer.

Les mer

5 viktige kinesiske ord og uttrykk - Nivå 1

1. Hei Nǐ hǎo! 你好! [Norsk: Ni ha-o]

Dette er den vanligste måten å si hei til andre på kinesisk. Skal man si dette på en enda høfligere måte, kan man si Nín hǎo 您好 (betyr også ‘hei.’) Tegnet nín 您 (du, høflig [nin]) er et tegn sammensatt av 'hjerte' xīn 心 (hsjinn) og 'du' nǐ 你 [ni].

Les mer

Kinesisk Nytt År og Symbolbruk

Under feiringen av kinesisk nytt år er symbolbruk viktig. For å få en økt forståelse av symbolbruken i Kina, diskuterer jeg først begrepet kultur. Jeg beskriver deretter viktige symboler under nyttårsfeiringen i Kina. En slik kunnskap er viktig for at man skal gjøre ting på rett måte og kommunisere bedre med kinesiske kunder og samarbeidspartnere. I den siste delen av artikkelen går jeg gjennom noen ord og uttrykk som man kan bruke under høytiden.

Les mer

  • 1
  • 2

Nyhetsbrev

Ved å melde deg på samtykker du til at vi bruker e-postadressen din til å sende nyhetsbrev i henhold til vår personvernerklæring.

Kontakt

Lær Kinesisk AS

Telefon: 90814756
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Undervisningsadresse:
Tordenskioldsgate 3
0160 Oslo, Norway

Postadresse:
Olav Aukrusts Vei 58d
0785 Oslo, Norway