Kultur, språk og forretningsetikette

- En Innføring i Kinesisk Kultur, Språk og Forretningsetikette

Kurset holdes av:
Jan Erik Christensen, PhD i Kinesisk litteratur
Grunnlegger og CEO i Lær Kinesisk AS
Faglærer i kinesisk, Bærum kommune

Hva kurset går ut på

‘En Innføring i Kinesisk Kultur, Språk og Forretningsetikette’ er hovedkurset til Lær Kinesisk. I et 2-dagers samlingsbasert program lærer vi deg om kinesisk språk, kultur og forretningsetikette.

Stadig flere norske bedrifter tar det økende kinesiske markedet på alvor ved blant annet å bruke kinesisk i reklame, på websider, skilting og produktinformasjon. Men denne økningen stiller også krav til oss: vi må forstå nok av den kinesiske kulturen til å forhindre unødvendige misforståelser. Kinesisk kulturkunnskap er en viktig faktor for at norske bedrifter skal lykkes med å ta større deler av det kinesiske markedet.

Kurstype 1

1 dag, Varighet 3 timer.
Pris kr 15 000,-.

Dag 1:

  • Del 1 - 45 minutter presentasjon
  • 15 minutter pause
  • Del 2 - 45 minutter presentasjon
  • 15 minutter pause
  • Del 3 - 60 minutter Diskusjon og svar på spørsmål

Kurstype 2

2 dager. Varighet: 6 timer.
Pris: 25 000,-
Dag 1:
  • Del 1 - 45 minutter presentasjon
  • 15 minutter pause
  • Del 2 - 45 minutter presentasjon
  • 15 minutter pause
  • Del 3 - 60 Diskusjon og svar på spørsmål
Dag 2:
  • Del 1 - 45 minutter presentasjon
  • 15 minutter pause
  • Del 2 - 45 minutter presentasjon
  • 15 minutter pause
  • Del 3 - 60 Diskusjon og svar på spørsmål

Innhold i kurset

Kommunikasjon med Kinesere: En introduksjon i kinesisk språk, kultur og forretningsetikette.

A. Kommunikasjon med kinesere

  1. Hvordan hilser kinesere på andre?
  2. Hvordan adresserer man andre personer
  3. Kinesere og privatliv
  4. Kommunikasjon mellom en vert og en gjest
  5. Å besøke en kineser

B. Litt om kinesisk kultur, mat og drikke

  1. Kinesisk mat
  2. De fire matskolene i Kina
  3. Nasjonaldrikken i Kina: Te
  4. Vegetarianisme blant kinesere
  5. Hva er kutymen når kinesere spiser på restaurant
  6. Kniven sin rolle på en restaurant
  7. De store kjedene lokaliserer produktene sine i Kina
  8. Tradisjonelle klær
  9. Kinesisk medisin

C. Kalender, alder og bursdag på kinesisk

  1. Alder
  2. Feiring av bursdager
  3. Å gi og motta gaver

D. Kinesisk Handel og Reiseliv

  1. Netthandel
  2. Priser og pruting
  3. Når reiser kineserer oftest?
  4. Holdninger til reising
  5. Bruk av kinesisk for å øke salget til det kinesiske markedet
  6. Plassering av produktinformasjon i sosiale medier
  7. Kinesisk forretningsutvikling
  8. Guanxi

E. En kinesisk familie

  1. Den kinesiske familiestrukturen
  2. Bruk av navn på familiemedlemmer

F. Populære kinesiske spill og sportsgrener

  1. Sport
  2. Morgentrening er populært
  3. Mahjong - Kinesisk sjakk - Omringing

G. Kinas geografi og arkitektur

  1. Vær
  2. Geografi
  3. Feng Shui og Arkitektur

H. Det kinesiske skriftspråket og skriftlig etikette

  1. Forenklede og tradisjonelle tegn
  2. Konvensjoner for skriving av tegn
  3. Familienavn på kinesisk
  4. Hvordan slutter man et formelt brev
  5. Translitterasjon/oversetting av utanlandske navn

Kontakt

Lær Kinesisk AS

Olav Aukrusts Vei 58d
0785 Oslo, Norway